zondag 30 september 2018

Babyboom op CCU #2

Tweede babykaartje voor de geboortegolf van jongetjes op mijn mans werk:

witte basiskaart, dessinpapier van Docrafts "Daisy & Dandelion", stempeltje stipjes van ?, "Gefeliciteerd" van SU "Recht uit het hart", alfabet Nellie Snellen SD037

donderdag 27 september 2018

Kerstkaart week 39/52 WTC

Ook op deze donderdag een kerstkaartje voor 52 WTC. Kerst nadert met rasse schreden, maar de stapel kaartjes groeit gelukkig door deze leuke uitdaging. Ook al is het de laatste weken voor mij wel een echte uitdaging, weinig inspiratie en tijd, een vol hoofd. Maar hopelijk komt dat snel allemaal goed.
Ik heb in elk geval mijn hobbytafel weer eens even opgeruimd, dus er is weer overzicht en ik heb een stapeltje gemaakt van dingetjes die er al een hele tijd liggen, die ga ik de komende tijd opmaken en anders moeten ze weg :-)
Een van de dingen die ik tegenkwam komt bij mijn mams vandaan: plaatjes van de Hümmeltjes. Eentje heb ik vandaag op mijn kaartje gebruikt.
Ik vond de plaatjes te schattig om weg te doen!
Ik gebruikte een passe-partout kaartje en stanste uit een oude witte kaart met glitter-swirls de sneeuwvlokken (niet heel goed te zien, die leuke glitter-swirls maar goed...)

blauwe passe-partout kaart, afbeelding Hümmel, Nestabilities sneewuvlok stans, stempel "kerstgroeten" van Boekenvoordeel, gestempeld met Versamark en bewerkt met wit embossingpoeder en de heattool

#useyourstuff!
Fijne donderdag! Ik heb vandaag een drukke (en lange) werkdag en morgen ga ik naar de Te Gekke Krijtjesdag, dus ik weet nog niet precies wanneer ik kerstkaartjes kom kijken, maar ik kom zeker!

woensdag 26 september 2018

Kleurenkaartteam 9e schakel 2018: kraft en lichtblauw / babyboom op CCU #1

Het is alweer de laatste woensdag van de maand en oh wonder, ik heb een kaartje af voor de kleurenkaartuitdaging van Martina. Ik heb echt gedacht dat het dit keer niet ging lukken, maar gelukkig toch!
Nancy S. koos deze maand lichtblauw bij het kraft van Els. Een mooie combinatie en met meer tijd en inspiratie was er wellicht meer uit mjn handen gekomen, maar helaas, dat zat er dus niet in dit keer.
Mijn kaartje maakte ik voor een pasgeborene. Op het werk van mijn man (de CCU in een ziekenhuis) waren maar liefst 5 collega's tegelijk zwanger. Ze zijn de afgelopen 2 maanden allemaal bevallen en alle vijf van een gezonde jongen. Hoe is het mogelijk he...
Maar goed, 5 babykaartjes waren dus nodig, in de stijl van de geboortekaartjes vind ik dan wel zo leuk. Dit is de eerste die ik hier toon:
 
Met nog een detail aan de binnenkant:
kraftkaart, lichtblauw papier, hartjes pons, MD LR0305, alfabet Nellie Snellen SD037,  zwarte stift

Bij Martina vind je de lijst met alle deelneemsters van deze maand en zo kun je nog meer kraft/lichtblauwe creaties bewonderen! 
Fijne woensdag!

maandag 24 september 2018

Vintage radio

Mijn lief is helemaal weg van vintage radio's. Nu waren mijn zus en ik enige tijd geleden met grote regelmaat bij allerlei kringloopwinkels, om spulletjes af te geven uit onze ouderlijke boedel. Maar we liepen vaak ook even een rondje door de betreffende winkel, om eens te zien wat er zoal stond. Bij eentje stond een leuke vintage radio, alleen we kregen hem helaas niet aan de praat. Voor €9,50 namen we m toch mee, omdat ik lief er over gehoord had dat hij iets met Bluetooth in wilde bouwen, zodat hij eigen muziek zou kunnen afspelen.
Lief was er blij mee, ging er mee aan de slag en na verloop van tijd deed de radio het! Voor het Bluetooth inbouwen kwam hij via via terecht bij een hobbyist met een zolder vol oude radio's, die hem het onderdeeltje dat hij zocht zomaar cadeau deed. Een bedankkaartje was dus wel op zijn plaats!
En tja, bij een vintage radio hoort natuurlijk een vintage-kaartje. Buiten mijn comfortzone, maar toch wel leuk om eens te doen. Toevallig vragen ze bij Knutsels en Kadootjes om een vintage-kaartje, dus deze mag daar mee doen. Ook gebruikte ik de sketch van Cheerful Sketches, dus ook daar zend ik mijn kaartje in.
Nog een foto van onze vintage-radio, die dus klinkt als een zonnetje, zowel als fm-radio, als als Bluetooth speaker :-):

bruine basiskaart, dessinpapier en grote bloem uit een pakketje dat Anneke naar mij stuurde als prijsje al heeeeeeel lang geleden (bloos), bruin dp is uit iDEE&post sept 2014 (#useyourstuff!): paperpad We R Memory Keepers "indian summer", kleine bloemetjes Tiny Tots van prima marketing, plaatje radio uit knipvel Studiolight, fluwelen bandje en kantje uit de voorraad van mijn mama, randjes beïnkt met SU soft suede

* Knutsels en kadootjes: vintage kaart
* Cheerful Sketches: september challenge
Net het ene moment dat vandaag het zonnetje doorkwam gebruikt om een foto te maken, maar daardoor tonen de kleuren iets lichter dan ze zijn in werkelijkheid :-)

donderdag 20 september 2018

Kerstkaart week 38/52 WTC

Ook deze donderdag een kerstkaartje voor 52 WTC, al valt het me de laatste tijd niet mee om elke week een kaartje te maken. Hopelijk vanaf nu ietsjes meer tijd en rust.
En toch een kaartje, dus, deze week, CAS, dat wel...

witte kaart, embossingmal van Stampin'Up!, gouddraadje embellishments volgens mij ook SU, dessinpapier "On trend" van My mind's eye uit iDEE&post mei/juni 2015 (#useyourstuff!)

# useyourstuff! 

Fijne donderdag!

donderdag 13 september 2018

Kerstkaart week 37/52 WTC

Ook deze week een sneeuwpop op mijn kerstkaartje voor 52 WTC (zou ook een leuke uitdaging zijn: elke week een sneeuwpop op je kaart :-)):
 
Met het envelopje erbij:
Ik vind dit ook zo'n schattig stempeltje...

alle materialen van Stampin'Up!


Fijne donderdag! Ik weet niet precies wanneer ik tijd heb om te komen kijken, morgen om 10 uur moeten we naar de notaris voor de overdracht van ons ouderlijk huis....Vandaag dus nog een stofzuiger er door heen en afscheid nemen...(Maar ik kom zeker nog bij jullie kijken)

donderdag 6 september 2018

Kerstkaart week 36/52 WTC

En alweer kerstkaartendonderdag bij 52 WTC, dit keer met challenge, vanwege het begin van de nieuwe maand. De challenge is om de traditionele kerstkleuren rood en groen op je kaart te gebruiken, dus dat heb ik gedaan:
Nog even een close-up, omdat je de glitters bijna niet ziet op de foto:

rode basiskaart, groen papier, plaatje van Yvonne Creations (ik ben wel into de sneeuwpoppen, de laatste tijd), mal boompje CraftEmotions (?), hoek embossingmal geleend van vriendin, rode rhinestones en lintje uitvoorraad, sneeuwpasta viva decor


Fijne donderdag!

maandag 3 september 2018

Feestje!

Mijn zwager en schoonzus vierden afgelopen weekend dat hij 60 is geworden en dat ze 10 jaar getrouwd zijn. Als cadeautip hadden ze een envelopje voor het nieuwe huis.
Ik maakte een drieluikje met ruimte voor het geld:
 1 flapje open:
 Alle flapjes open:

cremekleurig papier: gesneden 30x10 cm, bruin papier, dessinpapier uit iDEE&post sept 2014 (#useyourstuff!): paperpad We R Memory Keepers "indian summer", SU "Number of Years" framelits, MD KJ1721 "Gefeliciteerd"