zondag 30 december 2012

Kerstmis 2012

Door de verhuizing ben ik heel laat begonnen met kerstkaarten maken dit jaar...en vervolgens kwam ik er ook niet aan toe om ze te uploaden, dus nu eindelijk 6 kaartjes van mijn hand:





Deze 2 kaartjes zijn gemaakt met papier uit een blokje van Action, er zit wat glitter in, dat zie je op de foto helaas niet. Verder heb ik snijmallen van Marianne Design gebruikt en lint uit mijn voorraaddoos. Ik meen dat ik het ooit bij Kruidvat heb gekocht.


Deze twee kaartjes zijn rood met zilver, die met de engel is helemaal met materiaal van Marianne Design, bij die met de sterren is het achtergrondpapier van My minds eye, "twelve days of christmas".

Dit kaartje is volledig met materiaal van MD gemaakt, papier uit het blokje van Eline's Scandinavian winter en het uiltje uit het knipvel Eline's owls.
En deze laatste kaart is gemaakt met materiaal uit het blok "Christmas Play" van Tilda

Al met al tamelijk verschillende kaartjes, met overeenkomsten ;-)

Ik hoop dat iedereen een fijne kerst heeft gehad en wens jullie alle goeds voor 2013!

maandag 10 december 2012

Hoera! Een baby!

Zoals ik in de vorige blog al schreef worden er veel kindjes geboren in onze familie.
Dit cadeautje heb ik gemaakt voor een zwanger stel. We weten nog niet wat het gaat worden, dus geen rose of blauw :-)


Onder het "dekentje" zitten sokjes weggestopt.

gebruikt materiaal: okergeel cardstock, designpapier "Eline's romantic nursery", knipvel  "Eline's romantic nursery", kralen, kopspelden, stukje kant

zondag 9 december 2012

Kindje geboren

In onze familie worden heel wat kindjes geboren en nu zag ik pas op het blog van Tineke allemaal leuke rompertjes met sokjes. Dat vond ik wel een leuk cadeau-idee! Na even googlen vond ik het patroon bij Karin en kon ik aan de slag.
Zie hier het resultaat:

We gaan het binnenkort brengen bij de trotse ouders!
Ook heb ik, geïnspireerd op het geboortekaartje, een felicitatiekaart gemaakt:


gebruikt materiaal: scrappapier van Bundle of Joy: Lullaby collection, lint van Rayher, cuttlebug mal hart van HobbyVoordeel, knoopjes uit mijn voorraad

Bedankt!

Door de verhuizing en de computer die nog niet meteen was aangesloten (laat staan dat we internet hadden :-)) heb ik een tijdlang niets geplaatst. Ook niet heel veel gemaakt, want daar had ik erg weinig tijd voor.
Om een van onze goede hulpen tijdens het klussen te bedanken heb ik echter wel iets in elkaar gezet:

gebruikt materiaal: scrapvel rood-met-witte stippen (uit mijn voorraad, ik heb helaas niet opgeschreven weilke lijn), kant, lint, lieveheersbrad (Xenos), roosjes (ook Xenos meen ik), bedankt sticker (zelf rood gemaakt) en tag uit een pakje van Mariekes design)

Ziet er wel feestelijk uit, toch?

donderdag 6 december 2012

In plaats van kaarten :-)

Nu eens iets anders dan een kaartje... ik heb de laatste tijd geregeld gebakken in mijn mooie nieuwe keuken en hier een van de resultaten:
Ze vielen bijzonder in de smaak :-)

Ik ga ze ook inzenden voor een challenge bij Scrapcards, weer eens iets anders :-)
Het zijn 7 cupcakes versierd met botercreme en suikerwerk en 4 cupcakes met slagroom en suikerwerk, want mijn lief houdt niet zo van botercreme..

Het recept:
Ingrediënten

  • 125 Gram roomboter op kamertemperatuur
  • 125 Gram kristalsuiker
  • 125 Gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 Eetlepels melk op kamertemperatuur
  • 2 Eieren op kamertemperatuur

Bereidingswijze

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is. Hier kun je later makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar. Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces en het is zo ook makkelijker om de vormpjes te vullen met beslag.
Haal de boter, eieren en melk tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen. Snij de boter in kleine blokjes. Meet alle ingrediënten van te voren af met een maatbeker of weegschaal en zet ze in aparte kommen klaar voor gebruik. Doe het meetwerk secuur, dit is cruciaal voor een goed cupcake beslag.
Zet ook het volgende klaar: 1 grote kom, 1 mixer met beslag haken, 2 eetlepels, 1 houten prikker, 1 (afkoel)rooster.
 Beslag maken
Het is belangrijk dat de boter goed op kamertemperatuur is gekomen. Dit betekent dat je de boter tijdig uit de koelkast haalt, zodat de boter zacht is voor gebruik (niet smelten). Doe de boter in een kom en voeg de suiker  beetje bij beetje toe. Mix het mengsel steeds tussendoor met de mixer op middelhoge snelheid. Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger. Mix de boter en de suiker goed door elkaar, totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen. Hierdoor wordt je beslag luchtiger. Mix het beslag goed door met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe. Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens 1 minuut alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid, tot een luchtig en glad beslag. Pak je cupcake bakblik erbij met daarin de papieren bakvormpjes. Het vullen gaat nu heel makkelijk. Neem een eetlepel en schep een beetje beslag in het midden van het papieren cupcake vormpje. Met een tweede lepel of spatel schraap je het beslag van de lepel in het vormpje.
Vul de papieren bakvormpjes tot 2/3 vol. Zo kunnen de cakejes goed rijzen en zullen ze niet boven het papieren vormpje uit steken als ze klaar zijn. Hoe platter de cupcakes zijn als ze gebakken zijn, hoe makkelijker je ze kan decoreren!

Botercrème
Ingrediënten voor 12 cupcakes
250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille essence
Methode
Doe de zachte boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen, hoe beter de delen in elkaar op gaan. De textuur en de kleur veranderen. Voeg als laatste het water en de vanille  toe.