woensdag 26 oktober 2022

Kleurenkaartteam 10e schakel: oranje en nachtblauw

 En we zijn alweer op de laatste woensdag van oktober beland, tijd voor een nieuwe schakel aan de kleurenketting die we met Martina rijgen! Deze maand mocht Nelleke een kleur kiezen bij het oranje van Chantal en zij koos voor nachtblauw, dus zo donkerblauw dat het haast zwart is. Ik heb het donkerste blauw gebruikt dat ik in mijn kast had liggen, het is geen zwart, maar het moet maar voldoen. Ik vind dat ik de kleurtjes voor het kleurenkaartteam uit mijn eigen kast moet halen 😁bij voorkeur uit de restjesbak. Dat laatste lukt niet altijd, maar ik ga er geen papier voor aanschaffen in elk geval.
Ik wilde eerst aan de slag met acrylverf, maar dat werd bruin op de blauwe ondergrond. Daarom ben ik met structuurpasta (met een glittertje) aan de gang gegaan, waar ik wat druppels Tangelo Twist inkt van SU aan toevoegde. Dat bleef lekker oranje, ondanks de blauwe ondergrond! En zo wist ik 2 CASkaartjes te maken. Mijn concentratie is nog steeds niet geweldig en ik had vorige week een "drukke" week, dan merk ik dat helaas meteen.
Het eerste kaartje is voor een muzikale jarige:
Binnenkant:
En het tweede (met lichter oranje papier, want uit de restjesbak en die donkerdere kleur was op) is voor een nieuw huis:
Binnenkant:
wit, donkerblauw en oranje papier, structuurpasta van Stampin'Up!, Tangelo Twist inkt van SU, stencils van ??, stans en stempel home uit iDEE&post januari 2016, stans Hoera van AliExpress

Ook zo benieuwd naar andere creaties in deze kleurencombinatie? Bij Martina vind je de lijst met deelnemers van deze maand!

* Kleurenkaartteam 10e schakel: oranje en nachtblauw
#useyourstuffFijne (woens)dag en tot morgen voor de nieuwe uitdaging bij 52WTC!

18 opmerkingen:

Anita van Deur zei

Mooie kaarten Jantine! Jammer dat het nog niet zo wil lukken met het opknappen hoop dat het vlug gedaan is. Het is knap lastig dat merk ik ook veel longproblemen en zo gauw moe.

Sarah zei

Allebei zijn ze super leuk. Structuurpasta zou ik ook nog eens moeten gebruiken, altijd een tof effect. Zo vervelend dat je zo slecht opknapt. X

Je@net zei

Erg leuke kaarten, Jantine.
En hopelijk ben je snel weer helemaal de oude!

Colien zei

Twee heel geslaagde kaartjes voor de KKT-dag! Gaaf om inkt toe te voegen aan de structuur pasta, mooi effect.
Grtz Colien

!neke zei

Twee hele mooie Jantine !
Groeten Ineke

Marijke zei

Wat mooi gedaan Jantine! Jammer dat het nog steeds niet goed gaat met de concentratie, maar deze kaartjes zijn wel top hoor! De muziekkart vind ik heel bijzonder met die noten. Mij lukt dat meestal niet met een pasta en de stenen voor een verhuiskaartje ook leuk bedacht. De tekst erbij doet het hem! Groetjes Marijke.

Nancy zei

Hey Jantine,

Leuke kaartjes werden het in de kleuren van deze maand...
En het blauw is echt wel donker genoeg hoor!

Liefs,
Nancy

Margreet zei

Wat een vrolijke muzikale kaart met de verhoogde muzieknoten en de subtiele binnenkant staat erg mooi.
Het woord Home is goed gevonden op die achtergrond met stenen (heb de kaart opgeslagen, want ik heb zowel die stans als de embossingfolder).
Jammer dat je nog last hebt met je concentratie, maar dat schijnt een bekend euvel te zijn (mijn schoonzoon kampt er al sinds begin van het jaar mee). Hopelijk gaat het voor jou sneller vooruit.
xxx Margreet

Wilma zei

MOOIE kaartjes Jantine en HOERA en HOME komen heel GOED tot hun recht in de kleuren van het Kleurenkaartenteam.
Liefs Wilma 😀😀😀

Laurespage zei

Mooie kaartjes Jantine, en je ziet voor alles vinden wij een oplossing.
Je kaartjes zijn zeker geslaagd.
Groetjes, laurette

PIKO hobbyblog zei

Je hebt 2 hele mooie kaarten gemaakt en je ziet overal is een oplossing voor.
Groetjes,
Pia

Henriët zei

Wat een leuke kaarten voor het KKT. Die eerste gaat zeker in de smaak vallen bij een muzikale jarige en de tweede is ook erg mooi met die bakstenen achtergrond.
Groetjes van Henriët

GerJanne zei

Het zijn twee leuke kaartjes geworden. Die structuurpasta is goed gelukt.
Vervelend van je concentratie. Het is bij mij nu een week dat ik het heb en merk vooral aan mijn energielevel dat ik nog niet de oude ben. Ik hoop dat het mee gaat vallen. Jij veel sterkte ermee...

Nelleke zei

Nou je hebt er echt wat leuks van gemaakt zeg. Mooi om met structuurpasta te gaan werken, kan ook zo mooi op dat blauwe papier. Ik herken dat wel hoor, ik grijp ook als eerste naar de restjes, en daar vis ik vaak nog wel wat moois uit. Of ik zie leuke kleuren van verpakkingen die ik dan ook bewaar. (al doe ik dat wat minder) Maar als het echt ten koste van de kaart zou gaan, pak ik nieuw.
Groet, Nelleke

chantal zei

Je kaarten zijn leuk geworden. Veel beterschap
Liefs Chantal

Marfien zei

Twee vrolijke kaartjes, kan ik ook wel weer eens doen voor een jarig koorlid, dank voor de tip

Nancy Soetaert zei

wat een leuk idee met de oranje gekleurde pasta! Ik probeerde onlangs ook eens mijn structuurpasta te kleuren, teveel inkt gebruikt, en het kroop allemaal onder het stencil door... weer wat bijgeleerd zo!
2 mooie kaartjes!
wat vervelend voor je dat je zolang de gevolgen ondervindt van C.!
Groetjes
Nancy

Femminde zei

Wat super leuk gedaan zo met de op kleur gemaakte structuurpasta.
Tot het volgende KKT en fijn weekend voor nu!!
Groeten van Femminde