zaterdag 30 juni 2018

Make today amazing

Zoekend naar wat inspiratie was ik wat challenges af gegaan en vond o.a. de kleurenchallenge van 2Sisters-on-the-blog. Op mijn gemak een kaartje zitten maken, tot ik ineens bedacht dat ik even moest kijken tot wanneer die challenge eigenlijk loopt... tot vandaag dus! Hebben jullie dat nou ook wel eens?
Dus hier nog snel een post:
Op de foto zie je het niet zo heel goed, maar de onderkaart is in het lichte groen van de uitdaging en rondom de tekst ben ik van donker naar licht gegaan met de lila kleurtjes van Te Gekke Krijtjes. Toevallig had ik ook nog rhinestones precies in de lichte kleur...
groene basiskaart, paars papier, watercolour paper van Action,Te Gekke krijtjes, rhinestones van Rahder

* 2 sisters on the blog: challenge #16
Nog een fijne zaterdag!

donderdag 28 juni 2018

Kerstkaart week 26/52 WTC

Vandaag zijn we op de helft van 52 WTC! Ik kan er toch niet over uit hoe snel het gaat... En het is ook nog de laatste donderdag van juni, dus ik ben benieuwd naar de uitdaging.
Ik maakte deze week een kaartje geïnspireerd door de liftchallenge:

En nog een iets anders belichte foto om te laten zien dat er een shimmertje in zit:
Het achtergrondje maakte ik met Lindy's magical shaker "Lederhosen Laurel" uit de laatste iDEE&post en Dorafts Artiste spritzing ink mint.

wit kaartenpapier, Lindy's magical shaker "Lederhosen Laurel", Docrafts Artiste spritzing ink mint, snijmal van Hobby2Do (LuMar)


Fijne donderdag! Als je in de gelegenheid bent: geniet van het mooie weer!

woensdag 27 juni 2018

Kleurenkaartteam 6e schakel 2018: zalmroze en grasgroen

Deze laatste woensdag van de maand juni is de kleurenkaartcode van Martina zalmroze en grasgroen, de nieuwe kleur werd gekozen door Marfien. Martina verwacht veel flamingo's, maar hoe ik ook zocht, die had ik niet :-) (hoe is het mogelijk dat die hype aan mij voorbij ging?)
Ik heb eens lekker zitten bladeren in mijn map met knipvellen (#useyourstuff!) en het grasgroen is bij mij ook kikkergroen geworden, helaas heb ik de laatste tijd nogal veel "sterkte" en "hart onder de riem"kaartjes nodig, daar heb ik er meteen maar liefst 4 van gemaakt in deze kleurencombinatie:

1. met een bladzijde uit zo'n kaartenboek, dus eigenlijk een "bijna kant en klaartje":
2. heel oud knipvel van Mattie (Marianne Design):
3. en 4. de opkikkertjes van Eline Pellinkhof (Marianne Design)
 
 
De kleuren zijn niet allemaal even natuurgetrouw op de foto's, maar je krijgt het idee, toch?

Wat de andere deelneemsters maakten kun je vinden via de lijst bij Martina!
Fijne woensdag!

naast genoemde knipvellen gebruikte ik papier van Action en Papermania: "Daisy & Dandelion" en de stitched framelits van Stampin'Up! Het woordje "sterkte" is een stans van Nellie Snellen SD052

* kleurenkaartteam van Martina

dinsdag 26 juni 2018

Niet rechthoekig of vierkant...

Bij de 4-season-challengeblog vragen Colien en Nelly deze maand een kaart die niet recht of vierkant is. Ik heb er 2 gemaakt:
Eentje met papier van Stampin'Up! uit de lentekit 2018 van Marion:
En eentje met papier uit een oude iDEE&post (juli 2015) (#useyourstuff):
 
Ik vind dit zo'n leuk modelletje met dat "dwarse" stuk...

kaart 1: lentekit met materialen van Stampin'Up! (maar welke??)
kaart 2: iDEE&post juli 2015: dessinpapier "Summer Sun" van Fancy Pants, binnenkant gestempeld en gestanst met SU "number of years" set

* 4-season-challengeblog: niet recht en niet vierkant

donderdag 21 juni 2018

Kerstkaart week 25/52 WTC

In navolging van het vrolijke pinguïn-trio van vorige week heb ik deze week een sneeuwpop-kwartet te laten zien voor 52 WTC:

(Heel bijzonder detail: de oorwarmers en sjaal van alle sneeuwpoppen zijn steeds met dezelfde inkt gestempeld. Hoe kan het dan dat er bij de blauwe zo'n andere tint te zien is?)

Ook een vrolijk binnenkantje:
En een bijpassend envelopje:

kaartje gemaakt bij Marion, alle materialen van Stampin'Up!


Fijne donderdag allemaal vandaag, de langste dag!

dinsdag 19 juni 2018

10 weken, 10 diertjes: 10 bij en lieveheersbeestje

Eigenlijk zijn dit natuurlijk stiekem 2 diertjes, maar ze horen toch wel echt bij elkaar...
De 10e en laatste week van de leuke diertjes-challenge van Gerdine en Linda. Jammer, hoor, het ging zo snel! Maar ik ben ook wel blij dat "ik het gehaald heb" :-)
Het werd een vrolijk, bloemrijk verjaardagskaartje:
lichtgele kaart, geel, rood, zwart, groen (3 tinten) papier, lichtblauw vellum, dessinpapier uit een blok van Lidl, Happy Birthday-stans van Ali (geleend van een vriendin), blaadjes MD COL1316, bijtje en lieveheersbeestje MD COL1356

Gerdine en Linda: 10 weken, 10 diertjes op dinsdag
 
Ik ben benieuwd naar de beestenboel vandaag! En ik wil Gerdine en Linda graag bedanken voor deze erg leuke uitdaging! Ik heb er van genoten, van het maken van mijn eigen kaartjes en van het bezoeken van al die blogs met leuke dierenkaartjes op dinsdag (en soms andere dagen). Bedankt!
Fijne dinsdag!

zaterdag 16 juni 2018

Taartje! eh....kaartje!

De afgelopen 4 vrijdagavonden deed ik een cursus patisserie, echt heel erg leuk!
Om de lerares te bedanken maakte ik geen taartje maar een kaartje :-)
Ik gebruikte hiervoor weer de leuke sketch van Cheerful Sketches van deze maand:
En papier uit een oude iDEE&post (januari 2016!), dat echt bij deze cursus past!

uit iDEE&post jan 2016: Bazzil cardstock "Candy Hearts" en dessinpapier : Carta belle Home Sweet Home; bakerstwine, MD LR0160 (cupcake), embossingstencil taartjes en kopjes is van Joy!Crafts, stempeltje "Bedankt" van Pipoos, EveryDee strass blingetjes iDEE&post april 2018, stitched framelits circle Stampin'Up!

* Cheerful Sketches: juni challenge

donderdag 14 juni 2018

Kerstkaart week 24/52 WTC

En alweer donderdag, tijd voor een verse kerstkaart voor 52 WTC. Deze week olijke pinguïns in de hoofdrol:
En ook bij deze kaart alvast een envelopje:

De kaart heb ik gemaakt bij Marion, al het materiaal is van Stampin'Up!


Fijne donderdag!

dinsdag 12 juni 2018

10 weken, 10 diertjes: 9 vos

Voor het kaartje voor de challenge van Linda en Gerdine mocht deze week het vosje op de ereplaats. Nadat ik het vosje in elkaar geplakt had kwam ik eigenlijk als vanzelf uit bij het papier uit een oude iDEE&post, van sept/okt 2015. Wel heel herfstig, maar we hebben dan ook al zoveel zomer gehad dit jaar ;-) (Nee, die herfst mag nog lang op zich laten wachten...maar goed dit papier paste leuk!)
Overigens heb ik pas bericht gekregen dat iDEE&post  (van Bij Oma Dee) gaat stoppen. Echt heel jammer, maar een goede gelegenheid om al die "restjes" van de leuke pakketten van de afgelopen jaren eens weg te werken!
Ik gebruikte voor mijn kaart de juni sketch van Cheerful Sketches:
olijfgroen, roodbruin en crème-wit papier, dessinpapier "Give Thanks" van American Craft  en wooden button uit i&p sept/okt 2015, MD COL1355 (Eline's Fox)

* Gerdine en Linda: 10 weken, 10 diertjes op dinsdag
* Cheerful Sketches: juni challenge

Fijne (diertjes)dinsdag allemaal!

donderdag 7 juni 2018

Kerstkaart week 23/52 WTC

De 23e donderdag van 2018...en de eerste in de maand juni, dus dat betekent een challenge-kaartje voor 52 WTC. Deze maand bedachten Annemarie en Merit dat het leuk is om het getal "25" op je kaart te verwerken. Dit is mijn kaartje:
 
  
De pocket maakte ik van vellum, het kaartje in de pocket is van Memories & more van Stampin'Up! van een serie van een tijdje terug.

rood papier, dessinpapier SU (weet niet welke lijn), vellum, kaartje, stempel en framelits "Hang your stocking"(SU), SU real red inkt, rode fineliner, stempels van boekenvoordeel (cijfers) en Joy! (ronde tekst), rhinestones, lintje en draadje uit voorraad


Fijne donderdag! Ik ben misschien wat later met linken en bezoeken, wij fietsen nog altijd langs de Loire!

dinsdag 5 juni 2018

10 weken, 10 diertjes: 8 eekhoorn

Onze kleindochter werd 3, zij hebben hier in Nederland een vakantiewoning op een eekhoornrijk park en ze kreeg een step cadeau...dat moest gecombineerd :-) (Hij zou in Martina's maandagserie kunnen passen: "een persoonlijke (beetje rare) kaart") Deze eekhoorn doet mee bij de uitdaging van Linda en Gerdine:
De eekhoorn leende voor de feestelijke gelegenheid de strik en feestmuts van het varkentje.
Het was voor ons overigens de eerste verjaardag waar we bij konden zijn, meestal is het vanwege afstand niet te doen. Bovendien is ze onze enige kleindochter (we hebben ook nog 4 kleinzoons), al met al een bijzondere gebeurtenis :-)

lichtgeel, roze en zilver papier, dessinpapier ooit uit een paasblokje van Jumbo, SU stitched shapes framelit dies ovaal, MD COL1410 (eline's eekhoorn), MD CR1282 (cijfers), Nellie Snellen SD037 "alfabet", enamel dotje uit voorraad

* Gerdine en Linda: 10 weken, 10 diertjes op dinsdag 
Fijne dinsdag! Ik ben misschien wat later met linken en bezoeken, wij fietsen langs de Loire!