donderdag 31 augustus 2023

Kerstkaart week 35/52 WTC

 Op deze allerlaatste dag van augustus (de zomer alweer bijna voorbij😞) is het tijd voor de nieuwe uitdaging van 52WTC. Deze maand wil Ingrid graag een tagkaart zien. Geen tag op je kaart, maar een kaart in de vorm van een tag, met daarop een hert/eland/rendier.
Ik maakte deze kaart met mijn restjes papier van iDEE&post en gebruikte vandaag het grootste stuk dp dat ik nog had:
En de binnenkant:
Hebben jullie dat ook, dat je zit te kijken en kijken en dan toch is je tekst scheef? Gelukkig is het "handgeschreven" dus het kan wel vind ik.

wit papier, dp en sticker uit iDEE&post nov/dec 2014 (!), Fancy Pants "Oh deer"-lijn, sticker van? al in 2014 bij het pakketje gestopt omdat het leuk kleurde, hartje lag nog op mijn werktafel, lintje en touwtje ook , tekst binnenzijde Carlijn Design

Deze week kun je je wekelijkse kerstkaart weer plaatsen op 52WTC. Vanaf morgenochtend 7 uur kun je daar je kaart voor de uitdaging kwijt. Als je een kaart plaatst komt er altijd een DT-lid bij je kijken!








Fijne (donder)dag!

woensdag 30 augustus 2023

Kleurenkaartteam 8e schakel 2023: mintgroen en zachtroze

De laatste woensdag van augustus, dus tijd voor het kleurenkaartteam van Martina voor deze maand! Bij het mintgroen van Femminde koos Sarah zachtroze. Ik dook in mijn la met papier en vond heel mooie geschikte papiertjes. Ik wist dat ik ook een knipvel met plaatjes in deze tinten had en eentje was perfect! Daarna keek ik naar de sketch van 2Sistersontheblog en maakte daarmee mijn kaart (gespiegeld):
De binnenkant nog zonder tekst, want een bloemetje kan voor van alles:
Ik ben niet zo tevreden met mijn foto's, want het mintgroen lijkt wel lichtblauw...ik kreeg de belichting ook niet goed. En ik zag pas op de foto dat ik een beetje scheef geplakt heb😔, nou ja, handgemaakt zullen we maar zeggen.

mintgroen en lichtroze papier, dp uit diverse blokjes van o.a. Action, plaatje Joy! "cup of tea", stempel MD CS0834, gestempeld met SU mint macaron

Benieuwd naar meer kaarten in deze zachte kleurencombinatie? Bij Martina vind je de lijst met deelnemers van deze maand!











Fijne (woens)dag en tot morgen voor de nieuwe uitdaging van 52WTC!

donderdag 24 augustus 2023

Kerstkaart week 34/52 WTC

Vandaag laten Ineke en ik onze inspiratiekaartjes zien op 52WTC!  Ik maakte nog een nostalgisch kaartje, n.a.v. de uitdaging van juli, met een plaatje van Hümmeltjes. Mijn oma en mijn tante hadden die beeldjes en ik was er weg van! Ik wist dat ik nog een plaatje van winterse Hümmeltjes had liggen en maakte daarmee deze kaart:
De binnenkant natuurlijk ook wat aandacht:
wit en lichtblauw papier, dessinpapier MD PK9171 Brocante Christmas, MD PK9164 Winter Days, Papermania "At Christmas Time", sneeuwvlokken SL-ES-CD65, plaatje Hümmel uit voorraad, uitgesneden met een mal van AliEspress, rhinestones en brad uit voorraad, spinragstofje uit voorraad, stempel binnenzijde Carlijn Design

Doen jullie ook weer mee met  52WTC? JEr komt altijd een DT lid bij je langs.


Fijne (donder)dag!

donderdag 17 augustus 2023

Kerstkaart week 33/52 WTC

 Vandaag, 17 augustus, is een bijzondere datum voor mij en heel tweeledig! Op 17 augustus 2005 trouwden Vincent en ik voor de wet, met alleen onze ouders, mijn zus en zijn kinderen erbij. Bijna een jaar later gaven we elkaar nogmaals het ja-woord, nu in de kerk, en het grote feest, op 17 juni 2006 en die datum is dan ook onze "officiële" trouwdag die we vieren. En maar goed ook, want op 17 augustus 2008 overleed heel onverwacht mijn lieve papa. Ik kan niet geloven dat dat alweer 15 jaar geleden is...
Maar ondanks de bijzondere dag is het dit jaar ook gewoon een donderdag en dus tijd voor een kerstkaartje voor 52WTC. Op de blog van 52WTC vind je vandaag inspiratiekaarten van Suzan en Martina, dus neem vooral een kijkje!
Mijn kaart is weer met het pakketje uit 2014 en een rondslingerend plaatje:
De binnenkant:
wit en rood papier, dp en ephemera uit iDEE&post nov/dec 2014 (!), Fancy Pants "Oh deer"-lijn, plaatje kerstman van Action, pompoentje uit voorraad, stempel binnenzijde Carlijn Design

Ik heb de pakketjes van iDEE&post destijds telkens in aparte mapjes bewaard, dus nu trek ik gewoon een map uit de kast en ga ermee aan de slag om het op te maken. Er zit nog best veel in deze...maar vooral allemaal kleine stukjes. Het is nog niet op, voorlopig.

Heb je deze week ook weer een kerstkaart gemaakt? Plaats hem dan vooral op 52WTC, er komt dan altijd een DT lid bij je kijken!








Fijne (donder)dag!

donderdag 10 augustus 2023

Kerstkaart week 32/52 WTC

 Op deze 10e augustus natuurlijk ook weer een kerstkaartje voor 52WTC. Deze week heb ik weer gewerkt met het op te maken pakketje van iDEE&post, er is nog heel wat restjesverwerking te doen! Ik gebruikte een plaatje dat nog op mijn werktafel lag om te gebruiken en zo werd het best een leuke kaart, vind ik.
Ik vond trouwens nog een bakje met ephemera van het pakketje van I&P, dat ergens anders lag dan het papier, dus dat mag ook nog opgemaakt (daar komt de naughty en nice vandaan)!
En de binnenkant (dan heb ik zoveel reststrookjes papier en vind ik dat het goed moet passen bij de buitenkant en is het dus helemaal niet zo eenvoudig 😕):
wit en lichtblauw papier, dp en ephemera uit iDEE&post nov/dec 2014 (!), Fancy Pants "Oh deer"-lijn,pinguïn uit boekje Action, pompoentje uit voorraad (geloof ooit van V&D), rhinestones uit voorraad, stempel binnenzijde Carlijn Design
De ongesorteerde restjes

Doen jullie ook weer mee met 52WTC? Je vindt op 52WTC deze week de uitslag van de uitdaging en inspiratie van Colien en Bep. Als je je kaart linkt op 52WTC komt er altijd een DT lid bij je langs!








Fijne (donder)dag!

donderdag 3 augustus 2023

Kerstkaart week 31/52 WTC

 Op deze eerste donderdag van augustus de reminder voor de uitdaging van 52WTC! 
Mijn ouders kochten in het begin van hun huwelijk een Deens kerstsgroepje bij een dure interieurwinkel. Ze kochten de basis: Jozef, Maria, Kindje, Engel en een stalletje, met het idee om de groep in de loop der jaren uit te breiden met herders en koningen (hij was nogal prijzig). Helaas ging de winkel failliet en kwam de uitbreiding er nooit van. Maar mijn moeder was creatief en toen ik heel veel jaren later iemand leerde kennen die aan houtbewerking deed vroeg ze hem een aantal figuurtjes te draaien in de stijl van de poppetjes die ze had. Ze beschilderde ze vervolgens zelf in dezelfde stijl.
Het kerstgroepje stond ieder jaar te pronken onder de kerstboom en natuurlijk stonden er kerststerren op tafel, vaak rode. (de foto op mijn kaart is van het bewuste kerstgroepje met uitbreiding!)
De binnenkant:
voorgestanste kaart, blauw gemarmerd papier, dp CraftEmotions, stans kerstbomen CraftEmotions, foto kerstgroepje uit Odense, poinsettia's Avec Action, stempel binnenzijde Carlijn Design, sterrenpailletten uit voorraad

Met het maken van dit kaartje werd ik helemaal een beetje nostalgisch, door het verhaal en de herinneringen, maar ook omdat ik een voorgestanste kaart gebruikte. Ik heb nog een bak vol voorgestanste kaarten in allerlei vormen, ik gebruik ze eigenlijk haast nooit meer, maar in de tijd van het theezakjes vouwen kocht de moeder van een van mijn vriendinnen die altijd voor ons op de markt. Toen gebruikte ik ze wel geregeld, maar er kwamen er nog heel wat te voorschijn toen we 5 jaar geleden ons ouderlijk huis aan het leegruimen waren. En ik kan het dan toch niet zomaar wegdoen... Nou ja, vandaag kwam het mooi van pas.

Doe je ook mee met de uitdaging "nostalgie" bij 52WTC? Ik ben benieuwd naar de verhalen. Je kunt je kaart tot 23.55 uur vanavond op 52WTC plaatsen. Daar kun je natuurlijk ook je wekelijkse kerstkaart kwijt. Er komt altijd een DT lid bij je langs!








Fijne (donder)dag!