donderdag 26 oktober 2023

Kerstkaart week 43/52 WTC

 Deze week herdenken we ons veel te vroeg overleden teamlid Rosina op 52WTC door een kaart van haar als inspiratie te gebruiken. Het is weer een van haar prachtige creaties en ik vond het best een puzzel om ook zoiets te maken. Gelukkig heeft Ingrid inmiddels een sketch gemaakt als leidraad.
Ik draaide de sketch en spiegelde hem vervolgens omdat het beter paste met mijn plaatje. Ik wilde namelijk ook een afbeelding van een dier in de sneeuw gebruiken en vond dit schattige meesje online. Ook gebruikte ik papier uit dezelfde lijn als Rosina, wat ik toevallig nog had liggen en liet ik de hertjes terugkomen in mijn embellishments. Zo liet ik diverse elementen van Rosina's mooie kaart terugkomen.
Aan de binnenkant nog een strookje en een tekst in bijpassend blauw:
wit papier, glitterpapier, dessinpapier uit heel oud Actionblok, plaatje van internet, Love from Lizzie peeloffs, ponsje sneeuwvlok, lintje uit voorraad, tekststempels Carlijn Design, hertjes Impression Obsession, embossingfolder

Rosina's kaart en de sketch:


Doen jullie gezellig mee? Je kunt vanaf morgen 7 uur je inzending voor de uitdaging plaatsen op 52WTC. En vandaag is daar natuurlijk alle ruimte voor je wekelijkse kerstkaart, we komen steeds dichterbij de kerst!

#useyourstuff







Fijne (donder)dag!

woensdag 25 oktober 2023

Kleurenkaartteam 10e schakel 2023: appelblauwzeegroen en roest

 Alweer de laatste woensdag van de maand oktober, het jaar gaat zo snel...Tijd voor de 10e schakel aan onze kleurenketting, die we met Martina rijgen. Deze maand koos Chantal "roest" bij het appelblauwzeegroen van Caroline. Een mooie maar ook wel uitdagende combinatie. Ik gebruikte distress inkt in de kleuren Rusty hinge en Peacock feathers voor mijn kleuren en maakte daarmee een achtergrond. Voor de koffiebeker gebruikte ik mineralenpapier, dat ongeveer dezelfde kleur heeft als de roestkleurige inkt.
Aan de binnenkant nog wat strookjes papier en een leuk stempeltje van een koffiekop.
Ik stempelde mijn eigen achtergrond, dus dit kaartje mag ook mee bij Knutsels&kadootjes deze maand!

aquarelpapier en mineralenpapier, Distress intkt "Rusty hinge" en "Peacock feathers", witte inkt, Concord&9th turnabout stamp "coffee" en SU stempel "Coffee café" , klein koffiekopje Action

Ben je ook zo benieuwd naar meer creaties in roest en appelblauwzeegroen? Bij Martina vind je de lijst met deelnemers deze maand.

* Kleurenkaartteam 10e schakel 2023: appelblauwzeegroen en roest
* Knutsels&kadootjes: stempel je eigen achtergrond

Fijne (woens)dag en tot morgen voor een nieuwe uitdaging bij 52WTC

donderdag 19 oktober 2023

Kerstkaart week 42/52 WTC

 Alweer donderdag, tijd voor een kerstkaartje voor 52WTC. Ik ga gestaag door met mijn restjes van iDEE&post, deze week een wat simpeler kaartje voor mijn gevoel:
De binnenkant:
Achteraf twijfel ik of ik niet toch de stukjes dp had moeten matten, maar dat was een beetje lastig omdat een stukje al gegolfde kantjes had en ik dat nooit perfect synchroon zou krijgen... Nou ja, het is zoals het is (vroeger zeiden mijn moeder en ik altijd "die sturen we naar iemand die het niet zo goed ziet", dus...even denken wie dat wordt)

wit en groen papier, dessinpapier en ephemera uit iDEE&post nov/dec 2014 (!), Fancy Pants "Oh deer"-lijn, stempel binnenzijde Carlijn Design

Doe je weer mee met 52WTC? Er komt altijd gezellig een DT lid  langs!

Vandaag is de geboortedag van mijn opa van vaderskant. Als hij nog geleefd had zou hij vandaag 126 geworden zijn... het was heel handig want zijn verjaardag viel haast altijd in de herfstvakantie en wij woonden nogal ver bij die opa vandaan, dus konden we er toch bijna altijd op zijn verjaardag zijn. (voor de heel nieuwsgierigen, wij woonden in Heemstede en opa in St. Anthonis. We hadden geen auto dus gingen altijd met het ov).

* 52WTC







Fijne (donder)dag!

donderdag 12 oktober 2023

Kerstkaart week 41/52 WTC

 Alweer de 2e donderdag van oktober, vandaag vind je op 52WTC de uitslag van onze uitdaging met de wiebelkaarten. Ik ga weer vrolijk verder met mijn restjes, ben benieuwd of ik het op heb voor het eind van dit kalenderjaar 😂 
Ook vandaag weer een vierkant kaartje gemaakt en gecombineerd met een restje groen papier dat ik ooit van een Japanse vriendin kreeg:
Uiteraard de binnenkant ook:
donkerbruin kraft, wit en groen (Japans) papier, dessinpapier en ephemera uit iDEE&post nov/dec 2014 (!), Fancy Pants "Oh deer"-lijn, tekststans van Lawn Fawn, tekst binnenzijde Carlijn Design, rhinestones

Doe je weer mee met 52WTC? Altijd gezellig en heel handig want over 2 maanden is het al weer bijna kerst...

Vanavond is de jaarlijkse lichtjesprocessie van mijn werk, altijd een mooie happening.
En dan vanaf morgen de Paper Passion, hier in Tilburg. Fijn dat het zo dichtbij is, dan kan ik tussendoor naar huis om even te rusten! Gaan er meer mensen heen?








Fijne (donder)dag!

donderdag 5 oktober 2023

Kerstkaart week 40/52 WTC

 Oktober is begonnen en we hebben vandaag de herinnering voor de uitdaging van deze maand bij 52WTC: Martina wil wiebelkaarten zien. Mijne is (ook vandaag) eenvoudig en met Stampin'Up! materialen. 
De ijsbeer is uit nieuw dp van SU en de bomen zijn van een oude stempelset "Wonderland" gestempeld in Garden Green. Wit basispapier.

Tot vanavond 23.55 uur kun je je inzending voor de uitdaging plaatsen op 52WTC. Op dezelfde site kun je ook je wekelijkse kerstkaart tonen. Er komt altijd een DT lid bij je langs.

* 52WTC (nog minder dan 12 te gaan...)

Fijne (donder)dag!