donderdag 27 juli 2023

Kerstkaart week 30/52 WTC

 Alweer het einde van de maand juli, waar blijft de tijd toch? Tijd voor een nieuwe uitdaging bij 52WTC.
Deze maand wil Miranda graag een nostalgische kerstkaart, wat doet jou aan vroeger denken?
Ik maak nooit vintage kaarten, maar iets dat me aan vroeger doet denken is kaarsjes. Mijn vader vond het met kerst heel gezellig om veel kaarsen te branden. We hadden een kroonluchter en veel losse kandelaars en lantaarns. Het was een heel karwei want ze moesten allemaal in de gaten gehouden worden, dat er niks te ver opbrandde of brand kon veroorzaken. En de verwarming kon uit, want het werd bloedheet! Maar het was supersfeervol. 1 jaar brandden er meer dan 50 kaarsen volgens mij.
Dus ik maakte een kaart met kaarsjes in een lantaarn. Ik keek daarbij de kunst een beetje af bij Miranda en bij Ans, die ook altijd van die prachtige kaarten maakt en dus gebruikte ik meer kant, parels en organzalint dan normaal.
Aan de binnenkant ook een randje hulst:
crème parelmoeren kaart, dessinpapier MD PK9171 Brocante Christmas, MD PK9139 Country Christmas, Papermania "At Christmas Time", mal lantaarn MD LR0669, knipvel MD 3D 433 (al heel oud #useyourstuff), plakkantje van Kruidvat (al heel oud), randje hulst mal Leane Creatief, parels, lint en klokjes uit voorraad, stempel binnenzijde Carlijn Design

Doen jullie ook weer mee met 52WTC? Vandaag de wekelijkse kerstkaart en vanaf morgenochtend 7 uur de inzending voor de uitdaging "nostalgie". Er komt altijd een DT lid kijken en als je meedoet met de uitdaging van 52WTC maak je ook kans op een aardigheidje.








Fijne (donder)dag!

woensdag 26 juli 2023

Kleurenkaartteam 7e schakel: wit en mintgroen

 Vandaag is het alweer de laatste woensdag van juli dus tijd voor het kleurenkaartteam van Martina! Iedere maand een leuke uitdaging om met slechts 2 kleuren een mooie kaart te maken. Femminde koos deze maand mintgroen bij het wit van Nancy. Mijn kaarten maakte ik deze maand al vrij snel en dinsdag kreeg ik ineens de schrik van mijn leven: ik had de post nog niet klaargezet voor het KKT en had ik de foto's van mijn kaarten nog wel? Dat zit namelijk zo: 1,5 week geleden hield het scherm van mijn telefoon er ineens mee op en wat ik ook probeerde, het kwam niet meer aan de praat. Aangezien de telefoon al wat meer kuren vertoonde na jaren intensief gebruik, koos ik ervoor geen nieuw scherm te laten plaatsen maar een andere telefoon te kopen. Helaas was mijn kapotte telefoon al dusdanig oud dat er geen mogelijkheid was om de oude bestanden er af te halen zonder dat het scherm het deed. Dus op hoop van zegen en de Google back-up de nieuwe telefoon in gebruik genomen. Helaas toch heel wat foto's verloren (de vakantie in Noorwegen 😞dom om geen back-up te maken toen we net thuis waren, goede leer voor de volgende keer!), waaronder ook de foto's van mijn kaarten, die inmiddels al verstuurd zijn. Gelukkig had ik die foto's al wel naar mezelf gemaild, bleek! Een zucht van opluchting!
Binnenkantje:
Kaart 2 met de bijpassende enveloppe:
En de binnenkant:
wit papier, dp uit blokje van Action, stempel SU "A nice cuppa", gestempeld met SU inkt Mint Macaron, enamel dots van Marianne Design

Ik maakte met hetzelfde dp een aantal bedankjes, maar in het dp zit naast mint en wit ook goud en zwart, dus die tellen niet voor het KKT:
Er zitten merci-chocolaatjes in!

Benieuwd naar meer creaties in wit en mintgroen? Bij Martina vind je de lijst met deelnemers van deze maand!

* kleurenkaartteam 7e schakel 2023: wit en mintgroen

Fijne (woens)dag en tot morgen voor de nieuwe uitdaging bij 52WTC!

donderdag 20 juli 2023

Kerstkaart week 29/52 WTC

 Tijd voor de donderdagse kerstkaart bij 52WTC! Ik moet echt hard werken om het bij te houden, ik probeer vaak wat vooruit te werken, maar het lukt dit jaar niet zo. Nu met het revalidsatietraject voor post covid komt er ook weer minder van knutselen. Nou ja, we zien wel hoe ver ik kom, de komende weken.
Deze week in elk geval weer 2 kaartjes, tijdens een kletseldate met vriendin Annelies gemaakt:
Altijd ook iets aan de binnenkant:
En nummer 2:
Met binnenkant:
De leuke bekers zijn van Stampin'Up!, die had Annelies pas op de kop getikt. Papier komt uit haar kerstbakken, o.a. van Action.

Doen jullie ook mee met 52WTC? Al vallen soms de mussen van het dak, er komt een DT lid bij je langs!


Fijne (donder)dag!

donderdag 13 juli 2023

Kerstkaart week 28/52 WTC

 Vandaag vind je op 52WTC de uitslag van onze uitdaging met kerstbomen en laten Suzan en Martina hun inspiratiekaartjes zien. 
Ik heb weer 2 kaartjes gemaakt met het Luxe Papierblok van de Action. Ik vind de kleurtjes heel mooi, maar toch best lastig om er kaartjes mee te maken.
Vandaag zijn ze vrij eenvoudig:
En de binnenkant:
Kaartje 2:
Met de binnenkant:
kraft, wit en groen papier, afbeeldingen en dp uit Luxe Papierblok Action, stempel binnenzijde Carlijn Design, Nestabillity Reverse Scalloped circle

Doe je, ook al is het inmiddels zomer, gezellig mee met 52WTC? Er komt altijd een DT lid bij je langs en het scheelt veel stress in december!


Fijne (donder)dag!

donderdag 6 juli 2023

Kerstkaart week 27/52 WTC

 Ook in juli gaan we vrolijk door met onze wekelijkse kerstkaarten op 52WTC! Deze week de reminder voor de uitdaging van deze maand: kerstbomen op je kaart. Niet al te moeilijk toch?
Mijne zijn gemaakt met de leuke set "Trees for sale" van SU,  tijdens een workshop bij Kristie. Ik vind dat hondje zo schattig!
En nog eentje:
alle materialen SU met dank aan Kristie!

Tot vanavond 23.55 uur kun je je inzending voor de uitdaging nog plaatsen op 52WTC.
Op 52WTC is ook de wekelijkse plek voor je kerstkaart te vinden. Let goed op welke kaart je waar plaatst als je deel wilt nemen aan de uitdaging!

En heel leuk, ik sta in de top 3 van 2Sisters met mijn kaartje voor de jarige kleinzoon!

Fijne (donder)dag!