donderdag 27 mei 2021

Kerstkaart week 21/52 WTC

 En alweer de laatste donderdag van de maand mei, dus tijd voor een nieuwe uitdaging bij 52WTC! Deze maand kozen Merit en Annemarie voor "Rendier op je kaart" met een kleurenpalet, eigenlijk dus een dubbele uitdaging...
Ik had al heel lang het lieve rendierkoppie van Eline in huis, maar nog nooit gemaakt, dus dit was het moment! Ik vond inspiratie op Pinterest en CASEte een kaart van Anja Zom.
Aan de binnenkant liet ik de banners nog eens terugkomen:
De inspiratiefoto:
crèmekleurig, lichtbruin, middenbruin en donkerbruin papier, ribbelpapier van de speculaasjes, dessinpapier SU "World of good", en ruitjespapier is uit de restjesbak, Crealies banners stans CNLS 19, MD COL1476,  Nestabillities reverse scaloped circle, stempeltje kerstwens Action, bruin katoen en pailletten uit voorraad

Je kunt vanaf morgenochtend 7 uur je inzending voor deze leuke challenge plaatsen op 52WTC! Maar vandaag kun je daar natuurlijk ook je wekelijkse kaart kwijt, zodat we kunnen komen kijken!

* 52WTC
Fijne (donder)dag!

woensdag 26 mei 2021

Kleurenkaartteam 5e schakel 2021: paars en neongroen

Laatste woensdag van mei, tijd voor kleurige kaartjes voor Martina's kleurenkaartketting! Deze maand koos Femminde neongroen, bij het paars van Caroline. Nou dat wil wel knallen, natuurlijk!
Bij 4 Seasons Challengeblog willen ze deze maand graag "bee happy"kaartjes zien, dus daar heb ik me mee uitgeleefd. Alhoewel het er zo wel een beetje radio-actief uitziet...
Dankzij positief en negatief nog een tweede kaartje:
Binnenkantjes ook een kleurtje:

wit, paars en neongroen papier, paars vliegerpapier, enamel dots uit voorraad, rhinestones uit voorraad, stans hexagons van AliExpress, stans bijtje MD COL1356, "Bee Happy" gestempeld met Gorgeous Grape van SU

Ondanks fotograferen bij daglicht zijn mijn foto's toch wat donker uitgevallen, helaas. Misschien door het neongroen?
Meer creaties in deze heftige kleurencombinatie: op de blog van Martina vind je de lijst met deelnemers, ik ben benieuwd!

* 4Seasons Challengeblog: #44: Bee Happy!

dinsdag 25 mei 2021

Liftkaart 2 Sisters on the blog

 Ik schreef het al, dit wordt weer een week met veel posts., dus hier ben ik alweer! Het challengeblog van 2 Sisters on the blog (Caroline en Nicolette) viert dat ze al 50 challenges hebben gehouden. Daarom vragen ze om een gelift kaartje. Een hele uitdaging, want in een andere stijl dan waarin ik meestal werk, maar daarom ook wel weer leuk om te doen. 
Ook aan de binnenkant natuurlijk nog een detail:
Weer lekker bezig geweest met allemaal "oude" materialen!
wit papier, dessinpapier MD Beautiful Butterflies paperpad PK9089, snijmal MD LR0242, labels SU labelpons, afbeelding Syta van Gelderen, gestempelde bloem Marjolein Zweed MZ1902, enamel dots en lint en kant uit voorraad

* 2 Sisters on the blog # 50: liftkaart
 Fijne (dins)dag! En tot morgen voor het kleurenkaartteam!

maandag 24 mei 2021

Roze kaart

Dit wordt weer een weekje met veel blogposts! Bij Girlz Creative Crafts vragen ze dit keer om een roze kaart. Nu waren mijn varkens van gisteren ook wel roze, maar bij GCC willen ze graag plaatjes op je kaart en mijn varkens zijn gestempeld. 
Dankzij de tip van Irene stuur ik mijn kaartje ook in bij Creations in Pink!
Dus vandaag een roze kaartje, waarbij het glazuur haast van je tanden spat, in een momenteel favoriet modelletje:
Nog even vanuit een andere hoek:
Ik maakte weer goed gebruik van allerlei "stuff" uit mijn "stash", die daar al best even in lag te wachten 😀
roze papier, dessinpapier van HEMA, afbeeldingen cupcakes uit knipvellen van StudioLight, Distress inkt "picked raspberry", roze parels (Action), stempel "Happy birthday" van Action

* Girlz Creative Crafts #13: roze kaart
* Creations in Pink #34: anything goes







Nog een fijne (tweede Pinkster)dag!

zondag 23 mei 2021

Feestvarken! GDT bij Knutsels en Kadootjes

 Op deze Pinksterdag start de nieuwe challenge bij Knutsels en Kadootjes. En omdat ik vorige keer in hun top 3 stond mocht ik nu gastdesigner zijn voor de nieuwe challenge, superleuk!
Ze vragen bij K&K dit keer repeat-stempelen, altijd leuk om te doen.
Daarom vandaag dit feestvarken-kaartje!
Aan de binnenkant zit ook nog een varkentje:
roze en wit papier, slimline-mal Carlijn Design, stempel varkentje Crealies, tekststempel Feestvarken Stampin'Up!, Gefeliciteerd MD KJ1712, varkentje ingekleurd met Minabella-potloden, ik heb het kleurvirus weer te pakken, geloof ik., zwarte fineliner voor de feestattributen van het varkentje, roze rhinestones uit voorraad,

* Knutsels en Kadootjes: repeat-stempelen/herhalend stempelen

Fijne (Pinkster)dag!

donderdag 20 mei 2021

Kerstkaart week 20/52 WTC en GDT bij Mijn Hobbyhonk

 Op deze 20e mei in week 20 plaats ik een kaartje dat een dubbel doel dient! Ik mocht gastdesigner zijn bij Mijn Hobbyhonk challenges, omdat ik bij de toppers hoorde met mijn knoopjes-kerstkaart. Hartstikke leuk! Maar aangezien Angela op donderdag start met de challenge en mijn donderdagen eigenlijk altijd kerstkaartjes zijn voor 52WTC heb ik de uitdagingen gecombineerd.
De uitdaging bij Mijn Hobbyhonk is om een kaart van jezelf uit je eerste of tweede blogjaar te liften. Dat vond ik best moeilijk, want er is ondertussen wel het een en ander veranderd in mijn stijl. Maar goed, een uitdaging is een uitdaging.
Ik koos voor een kaart die ik plaatste op 22 april 2011 dus net iets meer dan 10 jaar geleden. Ik startte in september 2010 met bloggen. Het origineel plaats ik onder de recente lift:
Best dicht bij het origineel gebleven, voor het eerst sinds tijden ook weer eens gekleurd...Toch wel weer leuk om te doen! (Ik heb een voorbeeldje na gekleurd, beken ik eerlijk, die technieken van licht en schaduw was ik toch een beetje kwijt).
Het origineel:
crèmekleurig, rood en groen papier, dp van My Minds Eye "Twelve days of Christmas" (ooit uit een pizzadoos papier), rhinestones in rood en zwart, SU poinsttia-builder pons, washitape uit voorraad

* Mijn Hobbyhonk Challenges: lift een kaart uit je eerste of tweede blogjaar

Fijne (donder)dag!

donderdag 13 mei 2021

Kerstkaart week 19/52 WTC

 Ook op deze Hemelvaartsdag gewoon het wekelijkse kerstkaartje voor 52WTC! Op de site van 52WTC vind je vandaag de uitslag van de vouwchallenge.
Ik blijf nog even vrolijk doorvouwen, dit kaartje maakte ik tijdens een kletseldate met een vriendin, die dit model graag wilde uitproberen. Niet moeilijk, wel een leuk effect:
Nog even de "binnenkant" wat beter in beeld:
Ik gebruikte allemaal (heel oude) spullen uit mijn stash! #useyourstuff!

bordeauxrood en wit papier, dessinpapier van Action en Wibra, plaatjes van Marianne Design, rhinestones, tekststempel EveryDEE Design in Cherry Cobbler van Stampin' Up!

Doe je weer mee met 52WTC?







Fijne (Hemelvaarts)dag!

donderdag 6 mei 2021

Kerstkaart week 18/52 WTC

 Nog steeds loopt bij 52WTC de challenge van "kerstkaart met meer dan 1 vouw", ik vind het altijd wel leuk om daar een beetje op te puzzelen (het is dan ook mijn uitdaging 😄) en maakte dit keer een kaart met diamond fold. Het patroon vond ik bij Castella op youtube.Ik laat m van alle kanten zien:
Leuk modelletje, toch? Maar er is nog zoveel meer mogelijk met meer dan 1 vouw, kijk maar eens op 52WTC!

wit papier, dessinpapier van Kars X-mas collection, blauwe inkt (Kruidvat), afbeelding Syta van Gelderen, kerstboompons en labelpons Stampin'Up!, stempel "Vrolijke kerst" Decemberlabels van Stampin'Up!

Tot vanavond kun je nog meedoen met deze challenge van 52WTC, maar je kunt natuurlijk ook "gewoon" je wekelijkse kerstkaart linken op deze site, dan komen we even bij je kijken. Let goed op, waar je welke kaart wegzet!


Door onze vakantie was ik helemaal vergeten op diverse blogs te gaan kijken en zo kwam ik er pas deze week achter dat ik in de toplijst sta bij Angela (Mijn Hobbyhonk), bij Knutsels & Kadootjes en bij Carlin's Kaartenparadijs. Superleuk, al die waardering! (En ook nog met 3 verschillende kaarten, ik heb afgelopen maand goed mijn best gedaan :-))

Fijne (donder)dag!