woensdag 25 november 2020

Kleurenkaartteam 11e schakel: goud en warm geel

 Het is alweer de laatste woensdag van de maand november, waar blijft de tijd toch? Op deze laatste woensdag zoals gebruikelijk een uitdaging in het kleurenkaartteam van Martina. Deze maand mocht Sarah kiezen, zij koos warm geel bij het goud van Anita van de vorige maand. Een uitdagende combinatie, om het zacht te zeggen. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik er mee aan moest... tot ik inspiratie opdeed in de oude doos, letterlijk. Ik pakte een schoenendoos uit mijn kastje met kerstspullen en die viel uit elkaar...een echte oude doos en iets te zwaar gevuld. In de doos zaten de mapjes met stickervelletjes die we vroeger gebruikten bij het kaarten maken. Ik had er zelf nog wat, maar toen mijn moeder een paar jaar geleden overleed kwamen er heel veel in mijn knutselvoorraad...Nu die doos uit elkaar viel vond ik het tijd om eens kritisch te kijken wat ik van die stickers zou willen gebruiken en wat door mag naar nieuwe gebruikers. En al doende viel ineens het kwartje: gouden stickers, die kan ik wel gebruiken voor de kleurenuitdaging!
Over de eerste 2 ben ik nog een beetje tevreden, de laatste 3 vind ik echt maar zo-zo... maar goed, we doen het er mee.
De eerste was nog een experiment voordat ik aan de stickers dacht, ik wilde iets met gestempelde swirls in goud op geel, maar ik had geen swirlstempel, dus ik heb met versamark op een embossingfolder gedept en dat gestempeld. Het resultaat was niet perfect maar viel me toch niet tegen. Het modelletje maakte ik jaren terug, het "oplegvel" lag nog in de UFOdoos (ook al zo'n oude doos). Het gewolkte papier heb ik ook al heeeeel erg lang, dus deze maand is het helemaal #useyourstuff!
Opegeklapt:
De binnenkant:
Het eerste kaartje met de stickers is een verhuiskaartje dat ik nodig had:
De binnenkant:
En toen toch ook nog 3 kerstkaartjes, het is tenslotte de tijd van het jaar. Ik vind het niet heel geslaagd, maar goed, ze vinden wel een bestemming:
Alle kaarten hebben dezelfde warmgele, gewolkte basis. De kleuren lijken wat anders, omdat ik op verschillende momenten van de dag heb gefotografeerd.

gewolkt geel papier, embossingmal met Swirls (cuttlebug), versamark inkt, Wow!embossingpoeder goud, stempel tekst van Action, gouden stickers uit de voorraad, sterren hoekpons

* Martina's kleurenkaartteam: november 2020 goud en warm geel
#useyourstuff!

Fijne (woens)dag!

31 opmerkingen:

aussie aNNie zei

Lovely display of gorgeous cards, love how the first one opens up. x

Henriët zei

De kleurencombinatie is bij jou goed gelukt. Wel 5 kaarten zelfs. Ik vind de eerste de mooiste maar ook de andere kaarten zijn mooi. Ik ken het gewolkte papier. Volgens mij van jaren geleden bij de Wibra.
Groetjes van Henriët

Stampin with Liz Design zei

Prachtige kaartjes in deze kleuren! Groetjes Linda

Anita van Deur zei

Zo je was op dreef Jantine stuk voor stuk mooie kaarten, fijne dag.

Je@net zei

Leuke kaarten heb je met deze kleurencombi gemaakt, Jantine!

Nancy Soetaert zei

Goed gewerkt Jantine!
Je hebt toffe stickertjes gebruikt, het huisje en het landschap vind ik super, toffe doorkijkjes, en je eerste kaart is heel origineel.
Groetjes
Nancy

Irene zei

De stickers waren nu je redding en je bent er voor gegaan met maar liefst 5 kaarten en de eerste is écht mooi geworden!
XxIrene

Epie zei

Goed bezig Jantine , mooie serie kerstkaartjes heb je gemaakt !!
Fîjne woensdag toedeledokies ....Epie

Femminde zei

Wat leuk dat zo'n vergeten doos uitkomst bracht. Mooie serie!!
Tot het volgende KKT!!
Groeten van Femminde

chantal zei

Zo een wolkpapier heb ik ook nog ergens liggen, niet aan gedacht.
Zomaar 5 kaarten, knap
Liefs Chantal

Rosina zei

Hahaha ik zie het al helemaal voor me Jantine...van die oude dozen vol met oude spulletjes die dan nog uit elkaar valt ook, zoiets had mij ook kunnen overkomen...Maar je heb er toch leuke kaartjes mee gemaakt...en je bent zelf te kritisch erover...stuur zulke naar iemand die geen kaartjes maakt...die vinden deze schitterend...
groetjes Rosina

Ilse zei

Inspiratie te over blijkt hier, ook al was de kleurencombi niet evident. Knap!
Groetjes, Ilse

Nancy zei

Hey Jantine,

Wat ben jij goed bezig geweest zeg... Leuk toch om zo'n oude doos tegen te komen en helemaal leeg te maken... Fijn dat je nog wat spullen vond die je kon gebruiken hier. Ik vind jouw kaarten beste ok hoor, je moet niet zo streng zijn voor jezelf!

Liefs,
Nancy

Colien zei

Je was heel actief met de kleurtjes van deze maand. Leuke kaartjes heb je gemaakt met je gevonden spulletjes!
grtz Colien

Annemarie en Merit zei

Wat een mooie kaartjes heb je gemaakt in deze kleuren, leuk met je gevonden spulletjes!

Liefs, Merit en Annemarie

karin zei

Mooie kaartjes in de KKT kleuren Jantine. Ik heb ook de goudkleurige stickers erbij gepakt. Gebruik ik die ook nog eens 😉
Groetjes,
Karin

Petra-loves-paper zei

Ach ja, dat bewolkte papier, ik had ook ooit eens zo'n hele voorraad in verschillende kleuren, voor jouw kaarten kwam het prima van pas, leuk gedaan met het doorkijkje, groetjes Petra

Margreet zei

Wat een blik nostalgie trek jij hier open, Jantine. Maar je moet er maar net op komen. Het zijn best leuke kaarten geworden, vooral die met de doorkijkjes.
xxx Margreet

martina's kaartjes zei

ha, wat heb jij je lekker laten gaan ! creativiteit ten top ! zo veel kaartjes, mooi gedaan
helemaal leuk dat je er (weer) bij bent deze maand !
op naar de volgende uitdaging (?)
grtjs, martina

Nicole Parmentier zei

Zo zie je maar, wie wat bewaard... Ik vind je kerstkaartjes juist wel heel leuk. Zeker omdat je een soort van raampje in de voorkant hebt gemaakt met de sticker in de binnenkant. Heel verassend! Ook je swirlkaart is prachtig geworden met dat leuke modelletje en de sterretjes aan de binnenkant.

!neke zei

Wat een productie !
Ziet er top uit!
Groeten Ineke

GerJanneke zei

Nou Jantine, wat vind ik dit knap. Ik heb totaal niet aan die stickers gedacht en ik denk dat ik ze ook nog ergens heb. Misschien voor de volgende maand. Ik onthoud echt in elk geval! En die doorkijkjes bij de kerstkaarten zijn wel leuk!
Ik reageer weer even met mijn andere account . Het is nu helemaal gek: er wordt geen reactie meer van me geplaatst vanaf mijn andere Bloggeraccount. Om naar van te worden...

Laurespage zei

Jantine, ja je was heel productief en je hebt mooie resultaten ! Je ziet wie wat bewaart... en zo kom je soms met leuke dingen op de proppen.
Groetjes, laurette

The Creative Teacup - Yvonne Spikmans - Van Bruggen zei

Wat goed zeg, een hele rij in de KKT kleuren! Leuk gedaan!

marijke zei

Ik vind je kaartjes geslaagd hoor! Zelf ben je altijd kritisch en vind niet snel iets goed! Dat doen alle knutselaars! Haha! Ik vind je kerstkaartjes ook top! Groetjes Marijke.

Marfien zei

Leuke serie heb je gemaakt met deze stickers, dat gewolkte kaartkarton heb ik ook nog, wie weet bij de volgende keer . . .

Creatiels zei

Wat een leuke reeks kaartjes heb je gemaakt. De "erfenis" van je mama kwam goed van pas. Mooi gedaan.
Ik ben vergeten mezelf op te geven, maar heb toch mijn creaties op mijn Blog gezet.
Groetjes en hou jullie gezond
Els

Nelleke zei

Nou flink bezig geweest hoor! Ja ik herken dit, er liggen bij mij ook veel stickers. Je hebt er een goede bestemming aangegeven. Volgens mij kun je bepaalde stickers ook inkleuren. Maar ik gebruik het eigenlijk nog zelden. Ik heb voor morgen zo’n use your stuff project. Ik heb mij voorgenomen dat mocht ik er ooit nog wat tegenkomen ik ze niet meer ga gebruiken. Haha ik was er ook helemaal klaar mee. Groetjes Nelleke

Sarah zei

Mooi dat je in deze kaart herinneringen hebt kunnen steken. Want een kaart heeft ook een verhaal. Mooi gedaan en bedankt om dit even te delen. Je mama zou blij zijn. ❤️

Caroline zei

wat heb jij veel kaarten gemaakt, top zeg
groetjes Caroline

Ingrid's Scrapfrutsels zei

Wat knap dat je zomaar wat kaartjes tovert uit deze kleurendoos, ik heb het mooie kaartje inmiddels ontvangen, heel lief en bedankt daarvoor Jantine, fijn weekend, groetjes Ingrid